Otomatik Kapı ve Panjur

İnsanların ve araçların geçişi sırasında otomatik açılıp kapanan sistemlere otomatik kapı denir. İnsanların ve araçların geçişi sırasında büyük bir kolaylık sağlayan otomatik kapı sistemi zaman tasarrufu sağlar.

Güvenliğinizi arttıran otomatik kapılar geçişiniz sırasında sizi algılar ve kapıyı açar geçtikten sonra kapıyı otomatik kapatır. Otomatik kapılar ana malzeme olarak alüminyum profillerden oluşur. Kanatların ağırlığı, otomatik kapının performansına doğru orantılıdır. Örneğin 4 mm+4 mm cam kullanılan ve 2200 mm geçiş yüksekliğindeki tek kanadın ağırlığı, ortalama 50-60 kg arasındadır. Dolayısıyla, otomasyonun çift kanat düşünüldüğünde, 100-120 kg kanatları taşıyabilmesi gerekir. Otomatik kapı sistemleri özellikle büyük depolarda büyük arabaların geçişinde de kullanılmaktadır.

Nerelerde Kullanılır?

Genel olarak yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kullanılır.Örnek vericek olursak; Süpermarketlerden hava alanlarında, fabrikalardan alış- veriş merkezlerine, otellerden hastanelere kadar yaygın olarak kullanılan bir sistemdir.

Otomatik Panjur Sistemleri

Otomatik panjur sistemleri günümüz teknolojisinde daha da gelişerek kullanımı kolaylaştı. Otomatik panjur kullanıcılarına büyük bir rahatlık getiriyor. Ayırca ısı yalıtımı da sağlayan bu sistem binanızda şık bir görünüm sağlar. Panjur, müstakil ev ve apartman dairelerinde ısı ve ses yalıtımına yardımcı olur. Emniyet askısı ile panjurlarınızın zorlanarak dışarıdan açılmasını engelleyebilirsiniz. Kapatıldıklarında panjurlar tam karanlığı sağlar.

Diğer Hizmetlerimiz